Search for:
spinner

Concertzender genomineerd voor Zilveren Reissmicrofoon

vr 7 jun 2024
Thema: Algemeen | Jazz

De Concertzender, Podcast Mina & Mevrouw (VPRO) en De Zelfmoordshow van KINK: dit zijn de drie nominaties voor de Zilveren Reissmicrofoon 2024, zo maakte juryvoorzitter Vincent Bijlo vanochtend bekend op NPO Radio 1.

Lees hier op de website van de Nipkowschijf een stukje over de Concertzender

De jury zegt over de Concertzender: “Ruim vier decennia tegen de verdrukking in. Begonnen in 1982 als publieke lokale radiozender in Amsterdam, daarna landelijk actief vanaf medio jaren negentig. Terwijl elders in het medialandschap dito omroepen en themazenders verdwenen, bleef de Concertzender zich sterk maken voor een breed palet aan muziekstijlen, van klassiek tot wereldmuziek tot jazz, en pop, alles ver buiten de gebaande paden. Sinds 2009 is de Concertzender weer een lokale omroep in Amsterdam, draaiend op vrijwilligers, maar met een trouwe schare luisteraars door heel Nederland. Juist omdat de Concertzender zoveel moois laat horen waar andere media – publiek of commercieel – geen ruimte aan bieden, is en blijft de Concertzender van groot cultureel belang. ”

De uitreiking van de oorkondes en de bekendmaking van de uiteindelijke winnaar van de Zilveren Reissmicrofoon van dit jaar is op 13 juni.